Siden jeg SYR EN DEL, vanker jeg også på ett syforum for de mer spesielt intriserte.
Der har det sklidd litt ut, så vi snakker også om baking, faktisk. Til min store sorg.. jeg liker jo liksom IKKE kaker… kremt.
Det ble linket til en blogg jeg ikke hadde hørt om, til ett innlegg som satte meg ut i diverse minutter…
Damen hadde liksom bakt disse:
Passion 4 Baking er en fantastisk blogg jeg nok egentlig skulle ønske jeg ikke oppdaget.
Jeg trenger ikke flere hobbyer… but, too late!
I går kveld/natt begynte jeg å bake disse. I full tro på at jeg skulle være like flink som damen bak bloggen: Manuela.
Oppskriften er som følger, med mine røde kommentarer bak (jeg bakte mine melke og soyafrie):
Baked Doughnuts : 20 stk ( tid sammenlagt 1 1/2 time) Tull og tøys, for en amatør som meg brukte jeg totalt 2 1/2 time… jeg la meg 01:45!! zzz…
- 3,2 dl lunket melk – Jeg brukte havremelk
- 50 g fersk gjær – Jeg brukte gjær for søte deiger
- 30 g smeltet smør – Jeg brukte Soft spesial uten soya og melk
- 150 g sukker
- 1 ss vanilje extract – Jeg brukte 1 toppet ts med ekte vaniljesukker
- 1/2 ts. kanel
- 1/8 ts salt
- 2 egg
- 625 g mel – Dette var aaalt for lite. Er havremel fuktigere enn vanlig melk? Jeg måtte pøse på mer og mer mel før jeg fikk en deig som ikke hang helt fast i fingrene mine…
- Varm melk og smør til fingervarmt, løs opp gjør i væsken.
- Rør inn krydder og egg
- Rør inn mel
- Sett igang kjøkkenmaskinen og la den gå 5-10 minutter til deigen slipper bollen.
Her måtte jeg øsepøse på med mel til jeg fikk riktig konsistens. Pass allikevel på å bruke minimalt med mel. Jo mindre mel du trenger – jo luftigere bakst (Takk mamma!).
- Trill ut deigen på bakebordet og kna den litt. Form til en stor rund ball og legg i en SMURT BOLLE (jeg brukte rapsolje).
Sett til heving 45-60 minutter, eller til deigen er dobbelt så stor.
Min hold på å krype ut av bollen…. über-perfekto!
- Kjevle ut deigen til ca 1,5 cm høy leiv.
Problemet mitt her var at den var så luftig at den fortsatte å heve mens jeg holdt på, så min perfekt høye leiv este og peste og ble høyere enn den skulle. Jeg tror jeg muligenbs kjevler den til 1 cm neste gang.
- Stikk ut runde former enten med en kopp eller Doughnuts-kutter.
Jeg brukte former fra mitt splitter nye form-samling fra IKEA til 49,-
Den store runde formen i midten er hovedformen og den lille nede til høyre er midten på doughnutsene.
Legg bollene over på papirkledd stekeplate og stikk så ut hullene (lettere å frakte dem uten hullene).
Tips: Stikk utstikkeren ned i mel før hver Doughnuts-innhugg, for hvis ikke så kleber den seg og Doughnutsene blir ikke særlig fine….
- Etterhev i 45-60 minutter
Mine hevde seg jo til noen enorme beist. Men fytti så GODE de ble!
Utrolig luftige, myke, saftige og fantastisk deilige.
Jeg spiste 2 til nattmat…. Jepp!
I morges måtte de pyntes med glasur og strøssel, sånn at ungene kunne få en sunn og næringsrik frokos.
En stk 15 åring, rett fra senga, fornøyd og glad:
Noen fikk litt mye strøssel på og måtte nytes med gaffel.
Det syns 4-åringen var helt greit….
Alt i alt ble de ikke særlig vakre, men usedvanlig GODE, og vi kan konkludere med:
EKTE KJÆRLIGHET!
2 kommentarer:
ååå, kan du ikke komme å lage slik frokost til meg også;)De så jo helt fantastisk gode ut, å jeg synes nå resultatet ble kjempe bra.
Hmm, jo d så ut som en gooood frokost det :) bloggen til Manuela er skummel, er inne der flere ganger om dagen. Var på cupcake-kurs med henne, og da må man jo bare bake...og bake...og bake...hehe. HEKTA er vel det rette ordet :-p til min svigerinne's store fortvilelse. Noen må jo spise opp alt jeg baker ;)
Legg inn en kommentar