torsdag 31. mars 2011

Torsdags-Knekkebrød–en hyllest til fræddan


Jeg har bakt knekkebrød for aller første gang, og jeg fikk det jammen til!
Det var faktisk ingen hokus pokus i det hele tatt.
Til og med ALLE får til dette.

Grove knekkebrød

4 dl grovt sammalt hvete
4 dl havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 ts havsalt
7 dl vann

Sett ovnen på varmluft, 160 grader

Bland sammen det tørre og rør inn vann til dykk deig.
Dekk to stekebrett med bakepapir og fordel deigen jevnt utover med en slikkepott.
Knekkebrød

Sett inn begge brettene samtidig, en øverst og en nederst.
Stek i 10 minutter.
Skjær opp passe stykker med en pizzarulle eller en skarp kniv.

knekkebrød2

Stek i 30 minutter, bytt plass på brettene og stek i 30 minutter til.

Avkjøl knekkebrødene på rist slik at de blir tørre og fine.

Oppbevares i tett boks.


Knekkebrød3

Knekkebrødene smaker fantastisk med Tine Ekte smør og Brunost på.
Skikkelig vanedannende!!

Knekkebrød5

Bildet nederst viser forskjellen på MITT Knekkebrød, Wasa Husman og Wasa Havre.
Ingen tvil om at mitt knekkebrød ikke bare er det sunneste, men også det definitivt BESTE og LEKRESTE.

Og hvis du lurte? Jepp, jeg er STOLT! Smilefjes


Knekkebrød4

2 kommentarer:

Komadyret sa...

Knallgode knekkebrød, tips til deg, ha 1 dl gresskarkjerner i tillegg og litt honning ;)

Shamu sa...

Takk for tips. :-)
Nå baker jeg jo ikke disse lenger, men en annen type. Skal legge dem inn neste gang jeg baker. De er lavkarbo. skal putte gresskarkjerner i dem neste ang, hørtes knallgodt ut! :-)